Besök på årets Båtmässa i Göteborg

Vi valde onsdagen av en speciell anledning, det var Svenska Kryssarklubben som stod för programmet på Stora scenen och lockade med tre inspirationsföreläsningar. Alla tre var mycket inspirerande och vi fick med oss godbitar att förvalta själva. För er som missade föreläsningarna men vill veta vad de handlade om kan ni läsa om Katinka och Odds resa - Till Medelhavet via Donau - på www.katinkabloggen.se och ni som vill veta mer om familjen Vebers äventyr kan surfa in på www.thomasveber.se
Förutom föreläsningarna hade vi ett par ärende vi ville uträtta på mässan nämligen inhandling av Omniaugn med tillbehör, hitta lämplig VHF-kurs samt få lite mer information om Dalslands kanal - samtliga tre avklarades. Och som alltid blev det även lite inköp som inte var planerat, exempelvis en specialdesignad båtshake för att underlätta förtöjning vid ring.
Mackans navigationsutrustning är från Raymarine och ett besök i deras monter blev en trevlig aha-upplevelse, nu har vi lite mer kött på benen om hur vi ska få ut mesta möjliga av plotter & autopilot.
En allt igenom mycket intressant och lärorik dag!